schildDe Letteren- en WijsbegeerteKring is in 1993 ontstaan aan de Vrije Universiteit Brussel als fusie tussen de kringen GerRom en Historia-Filosofia. De kringkleur is grijs en onze caducé is de Soleil Triste.

Voor wie?

LWK groepeert als facultaire kring de studenten van de opleidingen Wijsbegeerte en Moraalwetenschappen, Geschiedenis, Kunstwetenschappen en Archeologie, Toegepaste Taalkunde, Tolken, Vertalen Taal- en Letterkunde: Twee Talen, en de studenten van de verdergezette opleidingen Literatuurwetenschappen, Advanced Studies in Linguistics, Archivistiek: Erfgoedbeheer en Hedendaags Documentbeheer, Cultuurwetenschappen en American Studies van de Vrije Universiteit Brussel.

Ontstaansgeschiedenis:

Onze faculteit kende verschillende studentenverenigingen: PERSkring, GerRom en Historia. De afzonderlijke kringen hadden het moeilijk hun hoofd boven water te houden, waardoor langzaam het idee ontstond om te fusioneren. GerRom hield voor enkele jaren op met bestaan, en toen zij het hoofd weer boven water konden houden, kwam dit idee weer opsteken. Het gevolg hier van was een uiteindelijke toevoeging van de studenten filosofie bij Historia: de kring Historia-Filosofia was geboren. Dit alles gebeurde tussen de jaren 1989 en 1992.

Zowel Historia-Filosofia als GerRom bleven in de moeilijkheden zitten, vooral op financieel vlak, waardoor de uiteindelijke fusie van deze twee in 1993 leidde tot de kring die het nu nog steeds is: de Letteren- en WijsbegeerteKring, oftewel LWK.